VeraRubicon.Com © 2006                  

 

 

 

Sterk som en løve

 

Leon ble født ti uker før termin, og veide 840 gram. Foreldrene fikk beskjed om at han hadde en hjerneblødning, og at de måtte forberede seg på at han ikke kom til å overleve. Men de nektet. Nå er Leon to og et halvt år, og i boka Leon – grep livet mot alle odds kan du lese den sterke historien.

Av Trond Anfinnsen

 

- I fire måneder bodde vi på sykehuset, og tre ganger i løpet av den tiden fikk vi beskjed om at han kom til å dø. Det viste seg at Leon hadde det veldig sjeldne Jacobsens syndrom, og vi fikk beskjed om at han kom til å være en gutt uten noen framtid. Etter fire måneder fikk vi reise hjem, og Leon fortsatte å klamre seg til livet, forklarer moren Vera Rubicon. Det er vanskelig å ikke bli rørt når vi hører henne fortelle sin historie. Om den ukuelige styrken. Om optimisme mot alle odds. Og om en uendelig stor kjærlighet – og kampvilje – for sitt nyfødte barn.

 

Ble en kjempesterk mamma

Dypest sett dreier boken seg om å gjøre sorg om til glede:
- Det som er vanlig etter så mange negative meldinger, er å innfinne seg med at det ikke går. Men jeg ble kjempesterk, og ble en mamma som aldri skulle gi seg. Jeg klarte å få min sønn til å utrette det utroligste. Først klarte han å sitte opp, så krabbet han, og så reise han seg opp. Og nå går han rundt stuebordet og er verdens blideste gutt. Dette er egentlig en solskinnshistorie. Det handler om det å klare å gjøre negative beskjeder og sorg om til å bli noe fantastisk bra, og det har vi klart. Det har holdt humøret oppe. Det handler om hvordan vi som foreldre har tatt grep om vår tilværelse, sier en engasjert Rubicon.

 

Bruker sansene for det de er verdt

Lille Leon ligger og sover når vi snakker med moren på telefon. Men så hører vi at han våkner, og moren unnskylder seg, og må legge på. Noen minutter senere har vi henne på tråden igjen. 
- Hvordan vil du beskrive Leon i dag?
- Han er en aktiv gutt, alltid blid, og han vinner hjertet til alle han møter. Han er mye mer i aktivitet enn hva legene trodde. Han har ennå ikke noe språk, og synet hans er svekket. Vi er usikre på hvor mye han ser. Men han bruker alle de andre sansene for det de er verdt, og selv med et svekket syn så klarer han å orientere seg, forklarer moren. 
- Hva sier legene i dag om det som har skjedd?
- De er overrasket over hvor langt vi har kommet. Fagpersoner som har fulgt ham tror nesten ikke sine egen øyne. Han er jo sent utviklet på alle områder, men ser ut til å klare seg mye bedre enn noen hadde trodd. Legene trodde jo først at han skulle dø, så det at han er så fin som i dag, var det ingen som hadde trodd, sier hun.

 

Leon har kommet for å bli

Det at Leon har Jacobsens syndrom betyr at han har mangler på det ellevte kromosomparet. Det gir seg fysiske utslag i litt større avstand mellom øynene enn normalt, og litt laveresittende ører. Kromosomfeilen kan gi utslag på mange sider av utviklingen, alt etter hvor mye av kromosomet som mangler.
- Kan dere spå noe om den videre utviklingen til Leon?
- Nei, det er vanskelig å si. Vi må ta hver dag som den kommer. Hele første året var vi overbevist om at hver kveld var den siste.
- Det må ha vært en sterk opplevelse?
- Det var en kjempestor påkjenning. Hver dag ventet vi på en katastrofe som aldri kom. Vi har måttet gå i familieterapi etterpå for å bearbeide alle de vonde inntrykkene, og lære oss å leve med at det faktisk kan gå bra.
- Hvordan føles det nå, da?
- Nå føles det som om dette skal gå bra. Jeg vet at Leon har kommet for å bli, og alle negative meldinger legger jeg bakerst i bunken. Jeg våkner om morgenene med et smil om munnen, og vet at Leon er verdens tøffeste lille gutt, sier en fornøyd mamma.

 

 

 

Forfatter: Vera Rubicon
ISBN: 9788282330497
Format: 13,5 x 21 cm
Antall sider: 144
Genre: Helse
Innbundet

 

Boken er tilgjengelig i alle landet bokhandlere og kan i tillegg bestilles direkte fra forlagets hjemmeside på Commentum.no

 

 

 

Kjærlighet til livet

Med min kjærlighet til livet og evne til å se glede i enhver situasjon, ønsker jeg å være til inspirasjon for andre.

Les bloggen min her

 

 

Bokomtaler:

 

Lisbeth Falling skriver:

Dette er den dramatiske historien om hvordan det føles å føde et barn 10 uker før tiden. Et bittelite menneskekryp på bare 840 gram blir tatt ut av morens kropp i hastekeisersnitt.

Les hele bokomtalen her


FredagsKilden skriver:

Vera Rubicon har gitt nordmenn en gave gjennom å skrive denne boka. Hun deler sine innerste tanker med oss før, under og etter hun fødte sin premature sønn Leon 10 uker før termin med en vekt på 840 gram.

Les hele bokomtalen her

 

Bokanmeldelser.com skriver:

Dette er en nydelig og hjerteskjærende bok om lille Leon som blir født prematur med en fødselsvekt på bare 840 gram i tillegg til de sjeldne syndromene Jacobsen og Paris - Trousseau.

Les hele bokomtalen her